MENU
SLUITEN
  • Vandaag geopend tot 17:00 uur
  • Herenstraat 15, 8102 CN Raalte

Waar let je op als je een tennisracket koopt?


Materiaal

De basis van tennisrackets is meestal een combinatie van graphite en glasfiber. Andere kunststoffen die in rackets worden toegepast zijn kevlar, carbon en titanium. Graphite zorgt voor lichte en goede trillingsdempende eigenschappen. Carbon is licht en stug.

Bladgrootte

Over het algemeen geldt: hoe groter het blad, hoe groter de sweetspot en hoe kleiner de kans de bal off-center te raken en hoe beter de controle over de bal.

Lengte van het racket

Naast de standaard lengte bestaan er ook zogenaamde long-bodies die maximaal 2,5 cm langer zijn. Ze bieden meer kracht, zorgen voor meer bereik en geven de mogelijkheid om harder te serveren.

Voor kinderen geldt de vuisregel: Ga rechtop staan, hou het racket normaal vast en laat je arm ontspannen naar beneden hangen. Raakt het einde van het racket de knokkel van je enkel, dan heeft het racket de juiste lengte.

Gewicht van het racket

Het gewicht van een volwassen racket varieert tussen 260 en 360 gram. Een zwaarder racket absorbeert meer dan een licht racket en zorgt bovendien voor meer lange en vloeiende slagen. Voordelen van een licht racket zijn een snellere balbehandeling en door het lage gewicht raak je minder snel vermoeid.

Bespanning

De bespanning van een tennisracket komt uiteindelijk met de bal in contact. Juist de bespanning van een racket bepaalt dan ook in grote mate de eigenschappen van een tennisracket. Door een juiste keuze van snaartype, snaardikte en bespanhardheid kun je het racket nog beter afstemmen op je persoonlijke wensen en eisen.

Grip

De grip is van grote invloed op de armbelasting. Het is daarom erg belangrijk om de juiste gripmaat te kiezen. Door slijtage, vuil en transpiratie wordt de grip van een racket na verloop van tijd gladder. Vervang de grip dan ook tijdig. Wij beschikken over een ruim assortiment aan basis- en overgrips.