MENU
SLUITEN
  • Vandaag geopend tot 17:00 uur
  • Herenstraat 15, 8102 CN Raalte

Sporten in een gewone beha? Geen goed idee!


Zó kies je de juiste sportbeha bij jouw sport.

Een sportbeha is niet alleen aan te raden omdat hij lekkerder zit, maar een verkeerde beha kan ook vervelende gevolgen hebben. Sportbeha’s zijn te verdelen in drie verschillende groepen: low, medium en high support. Het is belangrijk om te weten welke beha het beste bij jou past. Als je niet kunt kiezen, kies dan altijd voor de meeste ondersteuning. Te veel kan geen kwaad.

LOW SUPPORT

Sportbeha’s met low support bieden weinig ondersteuning en zijn vooral geschikt voor ‘rustige’ sporten als wandelen, yoga en pilates. Deze beha past het beste bij vrouwen met een kleine cupmaat. Vrouwen met een grotere cupmaat kunnen ook bij een minder zware sport beter voor medium of high support kiezen.

MEDIUM SUPPORT

Meer ondersteuning nodig? Kies dan voor een sportbeha met medium support. Deze beha’s zijn geschikt voor sporten met een niet al te hoge impact zoals fitness, spinning en wielrennen. Hier komt wel meer inspanning bij kijken dan bij de sporten in de eerste categorie en daarom heb je ook stevigere ondersteuning nodig. Deze beha is geschikt voor vrouwen tot cupmaat E+.

HIGH SUPPORT

Als je een actievere sport als hardlopen, hockey of boksen beoefent, kun je het beste kiezen voor een high support-sportbeha. Deze zijn wat steviger en geven ook meer ondersteuning. Deze beha’s zijn ook de beste keuze voor vrouwen met een grotere cupmaat.

Bij de aanschaf van een sportbeha verdienen de volgende puntje je aandacht:

  1. Vermindering van de bounce
  2. Brede, vaak gevulde schouderbandjes
  3. Vochtafvoerend en ademend materiaal
  4. Slijtvast, voor langdurig gebruik
  5. Comfortabele fitting
  6. Gepolsterde drukpunten
  7. Sportief uiterlijk