MENU
SLUITEN
  • Vandaag geopend tot 18:00 uur
  • Herenstraat 15, 8102 CN Raalte

Fitness


Bij de aankoop van fitnesskleding letten we veel op de uitstraling en het design. Je wilt er immers op en top uitzien in de sportschool. Toch is de functionele kant van fitnesskleding minstens zo belangrijk! De meest gebruikte materialen voor fitnesskleding zijn in te delen in drie groepen:

Katoen

Katoen is koel en comfortabel maar verliest in vochtige toestand zijn vorm en beperkt het de bewegingsvrijheid. Daarom wordt katoen steeds vaker vervangen door technisch hoogwaardige materialen. Katoen wordt nog wel veel gebruikt in jacks en broeken voor de warming up of voor na het sporten.

Technische materialen met de nadruk op elasticiteit en pasvorm

Door het gebruik van hoog elastische synthetische vezels zoals Lycra en Supplex volgt de kleding de bewegingen van het lichaam perfect. Dit resulteert in maximale bewegingsvrijheid en optimaal draagcomfort. Ook in natte toestand.

Technische materialen met de nadruk op vochtregulatie

Door de inspanning produceert het lichaam transpiratievocht. Nieuwe technische aspecten zoals Climacool, Dri Fit en DryPlus nemen het transpiratievocht snel op en transporteren dat naar de buitenzijde van de stof waar het makkelijk en snel kan verdampen.

Fitness schoenen

Om blessures te voorkomen en het comfort te vergroten is het erg belangrijk om de eigenschappen van je schoenen goed af te stemmen op de activiteiten die je gaat doen. Het is belangrijk hierbij te letten op demping, stabiliteit, ventilatie en pasvorm.